فنجان شکسته

چای قندپهلویم آرزوست

4 گیاه پرطرفدار

اولین و پرطرفرداترین گل، گل رز

به جرات می توان گفت محبوب ترین گلی که بین تمام افراد در سراسر دنیا شناخته شده است گل رز می باشد. این گل که معمولاً در نقاط مختلفی از نیم کره شمالی به صورت خودرو دیده می شود، به عنوان گل ملی کشورهای مختلفی از جمله کشورمان نیز می باشد. شاید دور از انتظار نباشد که در هنگام خرید گل به گلفروشی مراجعه کرده و از 5 انتخاب اولمان گل زیبا و خوشبو و مورد پسند اکثر افراد و سلیقه ها گل رز نباشد. براساس توافقی که در سال 1979 توسط انجمن جهانی رُز صورت گرفت گل رز به سه دسته اصلی گل رزهای خودرو، رزهای باغی قدیمی و رزهای باغی جدید تقسیم گردید، که شامل 150 گونه و 20 هزار واریته مختلف می باشد، که هر ساله بر تعداد آن افزوده می شود.

این گل علاوه بر اینکه جزء بهترین انتخاب برای هر سلیقه ای می باشد و جهت هدیه و تزئین و گل آرایی در انواع مراسمات مورد استفاده قرار می گیرد، کاربردهای مختلفی در صنعت عطر سازی، تولید چای و همچنین دارویی و پزشکی و بهداشتی و آرایشی داراست. ارزش بالای این گل به اندازه ای است که 1 گرم اسانس این گل معادل 1 گرم طلای 24 عیار می باشد. به دلیل اینکه گونه های مختلف این گل با شرایط اقلیمی کشورمان هماهنگ می باشد می توان از حضور آن در فضاهای باز و زیبایی محل های زندگی مان بهره جوییم و در مقاطعی از سال شاهد گل های زیبای آن بر روی شاخه هایش باشیم.

گل رز را می توان در انواع مختلف یافت، که معروف ترین رنگ و همچنین شناخته شده ترین آن قرمز می باشد که البته رنگ هایی همچون سفید، صورتی، سیاه و زرد نیز هست. علاوه بر رنگ هایی که به صورت طبیعی یافت می شود می توان در گلخانه ها رزهایی که به رنگ هایی دیگر به روش های مصنوعی تولید شده است را مشاهده کرد.

گونه های مختلف رز

گل محمدی= این گونه از گل رز در کشور ما به وفور در باغچه خانه ها، پارک ها، فضاهای سبز و همچنین در زمین های زراعی کاشت می شود. این گل دارای گل های صورتی نیمه پرپر و با بویی دل انگیز می باشد که به همین منظور از آن جهت گلاب گیری استفاده می شود، و شهر قمصر کاشان به عنوان قطب صنعت گلاب گیری گل محمدی در ایران و جهان شناخته شده است.

آبشار طلایی= مطمئناً افراد کمی هستند که در طول زندگی شان حتی یک بار این گل را ندیده باشند ولی خیلی ها از اینکه این گل جزء دسته بندی گل رز می باشد بی اطلاع اند. گل های این گونه به رنگ زرد روشن است که بر روی شاخه های آن به وفور دیده می شود، اسم دیگر این گل رز ژاپنی می باشد.

رز مینیاتوری= گلی زیبا از گونه گل های رز که با هدف تجاری پرورش داده می شود که می توان آن را به فراوانی در فضاهای عمومی مشاهده کرد گل های صورتی روشن این گونه بر روی بوته های کوچک روئیده می شود.

گل سانسوریا

گل دیگری که افراد زیادی به آن علاقه مند هستند گل سانسوریا می باشد. که به نام های دیگری همچون شمشیری یا زبان مادر شوهر در بین ایرانی ها شناخته شده است. این گل را می توان از جمله گل های پر طاقت و از نظر نگهداری راحت دسته بندی کرد. به نحوی که می توان گفت این گل هیچ وقت خراب نمی شود از این رو از این گل در آپارتمان و سایر محیط های اداری به وفور استفاده می شود. براساس مطالعاتی که انجام شده است گیاه شناسان به این مطلب دست یافته اند که در تولید اکسیژن و تهویه محیط بسیار موثر است و می توان آن را جزء 15 گیاه موثر در تسفیه هوا قرار داد. ترکیب متعادل رنگ های زرد و سبز موجود در این گیاه باعث شده که جذابیت بیشتری پیدا کند. گل شمشیری را می توان در گونه های مختلفی پیدا کرد که از جمله آن به شمشیری بزرگ، شمشیری کراواتی، لوله ای رنگی و مهتابی و ابلق اشاره کرد.

نحوه نگهداری:

همان طور که گفته شد، نگهداری از این گل بسیار راحت است و این گل توانایی تحمل آب و هواهای مختلف را دارد. البته بهتر است که این گل را در نزدیک پنجره ای در خانه یا محل زندگی قرار دهیم و همچنین فاصله بین دو آبیاری را به نحوی تنظیم کنیم که سطح روی خاک کاملاً خشک شده باشد. در صورتی که بتوانیم شرایط مناسب برای رشد گیاه را ایجاد کنیم هر از چند گاهی شاهد گل گیاه سانسوریا خواهیم بود، این گل ظاهر خاصی ندارد اما عطر و بویی دلنشین را دارا است.

دمای ایده آل برای گیاه سانسوریا در زمستان در حدود 16 درجه می باشد که البته در دماهای پایین تر نیز اتفاق خاصی برای گیاه رخ نمی دهد، و در تابستان نیز دماهای بالاتر را می تواند تحمل کند ولی بهتر است که به وسیله غبار پاشی شرایط محیطی مناسب تری را برای گیاه ایجاد کنیم.

گیاه برگ انجیری:

این گیاه گونه ای از گل شیپوری ها می باشد که به اشتباه در ایران آن را گل برگ انجیری نامیده با اینکه برگ های آن شباهتی با گیاه انجیر ندارد و همچنین فاصله زیادی با گیاه فلودندرون که آن هم برگ انجیری نامیده می شود، دارد. البته در تمام دنیا این گیاه به نام مونسترا که اسم علمی آن می باشد معروف است. برگ های بزرگ و سبزرنگ این گیاه که به صورت پر تنه اصلی آن را می پوشاند جلوه خاصی به گیاه می دهد البته ایجاد یک تکیه گاه محکم برای این گیاه بسیار مهم است تا بتواند از ساقه آن محافظت نماید و به رشد بهتر گیاه کمک زیادی می نماید. گیاه برگ انجیری به نور زیاد و خاک مرغوب که در فواصل منظم به آن کود اضافه می شود نیازمند است، بهتر است این گیاه را در مکانی که از رطوبت بالایی برخوردار است پرورش دهیم و یا اینکه به هر نحوی که می توان رطوبت مورد نیازش را تامین نمود.

معمولا در صورتی که این شرایط را حفظ کنیم از مقاومت بالایی برخوردار است، ولی کم آبی را به هیچ وجه نمی تواند تحمل نماید و در صورتی که شرایط مناسب برایش ایجاد نشود برگ هایش به صورت علفی جمع می شود. در صورتی که بتوانیم گیاه برگ انجیری را در شرایط مناسب نگهداری کنیم در مواقعی از سال به گل می نشیند و همچنین میوه ای بر روی آن می روید که البته این میوه به دلیل داشتن اسید اکسالیک سمی می باشد و خوردن آن باعث تاول و گرفتگی صدا می شود. برای تکثیر گیاه برگ انجیری می توان از کاشت بذر، قلمه ساقه و همچنین خوابانیدن ریشه های روی خاک آمده آن استفاده کرد.

تکثیر برگ انجیری با کاشت بذر = در این روش می توان پس از قرار دادن بذر برگ انجیری در آب ولرم بذرهای آماده شده را در گلدان های کوچک و یا لیوان یکبار مصرف که حاوی کمپوست می باشد بکاریم و پس از مدتی شاهد جوانه زدن آن باشیم که می توان بعد از گذشت چند روز نسبت به کاشت آن در گلدانی جدید و بزرگ تر اقدام نمائیم.

تکثیر به روش قلمه: یکی از راه های موثر برای تکثیر برگ انجیری قلمه زنی است که در فصل بهار باید اقدام نمائیم، برای قلم زدن باید توجه داشت که حداقل سه گره در قلمه ای که می خواهیم آن را تکثیر کنیم وجود داشته باشد، همچنین داشتن دو سه برگ در رشد گیاه و موفقیتمان تاثیرگذار است قلمه را پس از بریدن به وسیله یک چاقوی تیز می توانیم در گلدانی مناسب که از خاک کمپوست پر شده است قرار دهیم. در صورتی که به خاک کمپوست دسترسی نداشتیم استفاده از یک خاک سبک مورد مناسبی می تواند باشد. پس از کاشتن حتما با استفاده از یک تکه چوبی در کنار قلمه به ایستادن آن در جای خود کمک بسیاری می شود. بهترین دما برای قلمه ها 22 درجه سانتیگراد است.

 

گیاه حسن یوسف:

گل حسن یوسف را می توان در دسته گیاهان گلدار طبقه بندی کرد البته برخلاف برگ های زیبایی که این گیاه دارد گل های آن از جذابیت خاصی برخوردار نمی باشد و صرفا می توان جهت گرفتن بذر از آن ها استفاده کرد و در صورتی که علاقه ای به این کار نداشته باشید می توان در صورت مشاهده گل آن را به وسیله چاقو یا قیچی تیز از تنه گیاه جدا کرد. گل حسن یوسف به عنوان یکی از زیباترین گیاهان آپارتمانی در بین ایرانیان شناخته شده است و برگ های رنگی آن جلوه بسیار زیادی به فضای داخلی محل زندگی و یا کارمان می دهد. این گیاه که در حدود 150 گونه از آن شناسایی شده است ارتفاعی در حدود 65 سانتیمتر دارد. رنگ های شاد و متنوع این گیاه باعث شده است که گونه های مختلف آن را به وفور در کنار هم در مکان های مختلف شاهد باشیم به نحوی که می توان تنوعی از رنگ سبز مایل به زرد، زرد طلایی، ارغوانی مایل به سیاه، قرمز، طیف گسترده ای از رنگ های صورتی و بنفش را در این گیاه مشاهده کنیم.

این گیاه آپارتمانی جزء گیاهان دائمی می باشد که در تمامی ماه های سال دارای برگ و گل می باشد. البته بهتر است در ماه های سرد سال به هیچ وجه آن را محیط باز قرار ندهید.

نحوه نگهداری:

گیاه حسن یوسف علاقه فراوانی به نور و گرما دارد و همچنین هوای مرطوب را از هوای خشک بیشتر می پسندد به نحوی که اگر روزانه بتوانیم آن را غبار پاشی کنیم بر زیبایی آن و بزرگ شدن برگ های آن افزوده می شود. فاصله بین آبیاری در این گل نزدیک به هم می باشد. البته بهتر است خاک آن خیلی خیس نباشد. خاک مناسب رشد این گیاه مخلوطی از خاک باغچه، خاک برگ و ماسه است. بهترین دمایی که برای رشد این گیاه توصیه می شود 25 تا 30 درجه سانتیگراد می باشد و بهتر است این گیاه را در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار ندهیم.

منبع مجله بذرکو

نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">